Mark Rademaker Fotografie Fotograaf Assen Drenthe Museum
Mark Rademaker Fotografie Fotograaf Assen
Home
Portfolio
Fotocursus
Contact

...zoek je een leuk dagje uit in het teken van fotografie? Bezoek dan eens een fotografie museum of een foto tentoonstelling in de buurt. Laatste update: januari .

...het museum FOAM (in het centrum van Amsterdam) presenteert

wisselende tentoonstellingen waarin allerlei vormen van fotografie worden getoond, zoals historische, journalistieke, mode- en reclamefotografie. Een museum met een internationale allure, een ontmoetings- en inspiratieplek voor geïnteresseerde. Foam organiseert tentoonstellingen van (wereld) beroemde fotografen maar ook voor jong talent. Er altijd iets nieuws te ontdekken. Het museum FOAM heeft een eigen FOAM magazine en een Club FOAM die regelmatig bijeenkomsten en lezingen organiseert. ( Zie: www.foam.org )

...het Huis Marseille is een van de twee fotografiemusea die Amsterdam

rijk is. Gevestigd in twee 17e eeuwse historische grachtenpanden, met een bibliotheek en een museumwinkel. Het is het eerste museum van Nederland dat zich specifiek richt op de fotografie als kunstvorm, met een gevarieerd tentoonstellings programma waarin de rijke geschiedenis en de diverse toepassingen van de fotografie als kunstvorm aan bod komen. Elke drie maanden een nieuwe tentoonstelling, het is een museum met een eigentijdse collectie. ( Zie: www.huismarseille.nl )

...het Fotomuseum Den Haag is onderdeel van het Haagse Gemeente-

museum en is de jongste museum voor fotografie in Nederland. Per jaar organiseert het Fotomuseum Den Haag circa vijf tentoon- stellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis, waarbij meestal het mensbeeld centraal staat. Daarbij is het Fotomuseum ook verbonden aan één van de meest prestigieuze fotoprijzen van het land: de zilveren camera. ( Zie: www.fotomuseumdenhaag.nl )

...het Nederlands Fotomuseum (oorspronkelijk Nederlands Fotoarchief),

Het museum is ontstaan uit de samenvoeging van het Nederlands Foto Instituut, het Nederlands Foto archief en het Nationaal Fotorestauratie Atelier. Het museum beschikt daardoor over een enorme eigen archief en fotocollectie van vooral Nederlandse fotografen. Deze archieven zijn een bron voor tentoonstellingen, de veelzijdige collectie beslaat alle vormen van fotografie: van albums tot glasnegatieven, van autochromen tot stereofoto's, van daguerreotypieën tot invloedrijke Nederlandse fotoprojecten. Daguerreotypieën zijn gemiddeld 150 jaar oud, die door de tand des tijds zijn ontzien. ( Zie: www.nederlandsfotomuseum.nl )

...het FotoMuseum in België (Antwerpen) is een museum waar

verschillende vormen van fotografie te zien zijn, van Belgische jonge fotografen, tot bekende internationale namen. Een museum waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het museum en heeft een grote eigen collectie van beeld materiaal en toont een aantal oude camera's en leert je over de techniek en de geschiedenis van de fotografie. ( Zie: www.fotomuseum.be )

...het Haus der Photographie in Duitsland (Hamburg) heeft één van

de grootste tentoonstellings ruimtes van Europa voor de moderne kunst en fotografie. Het Haus der Photographie verzorgt kunst voor hedendaagse fotografie en diverse thema's van tijdelijke exposities, en thema's die veelal gericht zijn op hoe fotografie ingezet wordt in de media (boeken, magazines, kranten, advertenties en internet). ( Zie: www.deichtorhallen.de )

...het Fotomuseum Winterthur in Zwitserland (Winterthur) is een

plaats voor klassieke en hedendaagse fotografie als kunst en als documentatie van de werkelijkheid. De collectie kan online worden bekeken. En is tevens ook een traditioneel museum voor werken van 19e en 20e eeuwse meesters. ( Zie: www.fotomuseum.ch )

...het Maison Europeenne de la Photographie in Frankrijk (Parijs)

is gevestigd in het Hotel de Cantobre Henault, een herenhuis gebouwd in 1706. De collectie is gewijd aan de hedendaagse fotografie, en heeft meer dan 20.000 werken, vooral foto's (film en digitaal) en video (DVD) en een breed scala aan boeken over fotografie. ( Zie: www.mep-fr.org )

...enkele fotografie museums. Foto's bekijken kan heel inspirerend

werken, je doet altijd weer nieuwe en mooie ideeën op: - Drents Archief ( Nederland ) - World Press Photo ( Nederland ) - Australian Centre for Photography ( Australië ) - Centro de la Imagen ( Mexico ) - Danmarks Fotomuseum ( Denemarken ) - George Eastman House ( Verenigde Staten ) - Kiyosato Museum of Photographic Arts ( Japan ) - Moscow House of Photography ( Rusland ) - Museet for Fotokunst ( Denemarken ) - Museum of Photographic Arts ( Verenigde Staten ) - Museum of Photography Thessaloniki ( Griekenland ) - Photographic Social Vision ( Spanje ) - Photographers Gallery ( Engeland ) - Rencontres de Bamako ( Mali ) - Reykjavik Museum of Photography ( IJsland ) - The Finnish Museum of Photography ( Finland ) - The Latvian Museum of Photography ( Letland ) - Westlicht, Schauplatz für Fotografie ( Oostenrijk )      Algemene voorwaarden     Disclaimer en Copyright     Wie ben ik     Tips
        Rademaker Graphic design... maar dan net even iets anders.